متن قطعه : مستند خیرالنساء
درباره مستند :
مستند «خیرالنساء»، درباره بانوی ۹۲ ساله از روستای صد خرو سبزوار است که منزلش را در زمان جنگ پایگاه مردمی پشتیبانی جبهه قرار داده بود. او مدیر بزرگترین پایگاه پشتیبانی جنگ در شهرستان سبزوار بودهاست. این مستند روایتی از فعالیتهای خیرالنساء در زمان دفاع مقدس میباشد .
مستند خیرالنساء به کارگردانی علیرضا باغشنی و تهیه کنندگی حامد بامروت نژاد ساخته شده است.
مستند خیرالنسا زندگی بانوی ۹۲ ساله را به تصویر می کشد که با همت و غیرت مثال زدنی در طول هشت سال جنگ تحمیلی خانه خود را در روستای صدخرو تبدیل به پایگاهی برای پشتیبانی جنگ کرده است.
روستای صدخرو در غرب سبزوار یکی از هزاران روستایی است که در سالهای دفاع مقدس، به پشتیبانی از جنگ مشغول بود. اما در تاریخ دفاع مقدس کمتر به نقش این روستاها پرداخته شده و با بیمهری تاریخنگاران مواجه بوده است.
روستاهایی که به مدد جهاد سازندگی پایشان به پشتیبانی جنگ باز شد. زنان روستای صدخرو، نمونهای از زنان انقلابی هستند که عمرشان را پای دفاع از انقلاب و ارزشهایش گذاشتند. هرچند این زنان سواد زیادی نداشتند و در دانشگاهی درس نخوانده بودند، اما در مکتب اسلام یاد گرفته بودند که زندگی چیزی نیست جز عقیده و جهاد.
برای همین زندگیشان شده بود جهاد در راه عقیده. از مهمترین جلوههای حضور بانوان ایرانی در دفاع مقدس نقش پشتیبانی و خدماتی آنان و فراهم آوردن تدارکات لازم برای رزمندگان در جبهههای جنگ بود.
در آغازین روزهای تهاجم دشمن بعثی، بیشتر این خدمات به صورت خودجوش و کمتر سازمان یافته در مراکزی نظیر مساجد، حسینیهها، مدارس و غیره با مشارکت فعال بانوان صورت میگرفت. فعالیت زنان مسلمان در ستادهای پشتیبانی جبهه و جنگ به موارد خاصی محدود نمیشد و آنها متناسب با تواناییهایشان فعالیتهای متنوعی انجام میدادند.
نظر یا سوال خود را بنویسید